Меркель не має наміру змінювати свою політику щодо біженців

Читать на русском
Канцлер Німеччини заявила, що її метою було поліпшити захист кордонів ЄС та знизити число біженців. Вона зазначила, що не змінила свою міграційну політику.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що не збирається змінювати свою політику щодо біженців.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті Sächsische Zeitung, передає «Слово і Діло».

«Я не бачу зміну курсу, а послідовну роботу протягом багатьох місяців. Я не змінила свою політику, а просто займалася нею», - сказала канцлер.

«Для мене мова йшла в першу чергу про те, щоб поліпшити захист зовнішніх кордонів ЄС, боротися з причинами міграції і добитися зниження числа біженців», - зазначила Меркель.

За її словами, зараз необхідно сприяти тому, щоб мігранти, які не мають права на притулок у Німеччині, покинули країну.

Порошенко попросив Меркель про лікування Умерова в НімеччиніПрезидент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вони обговорили можливості лікування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

«Це має бути більш послідовно реалізовано на практиці», - зазначила канцлер.

Вона додала, що Європа несе відповідальність перед тими, хто шукає захисту від війни і тероризму, а також вказала на необхідність розподілу біженців між країнами ЄС.

Нагадаємо, що в 2015 рік в країну приїхали 890 тисяч біженців, а не 1,1 млн, як повідомлялося раніше.

До кінця 2016 року до Німеччини прибудуть ще близько 300 тис. мігрантів.

Зазначимо, що 20 вересня на саміті Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку, світові лідери та міністри закордонних справ 193 держав схвалили декларацію щодо мігрантів і біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: