Кістіон обговорив безвізовий режим із головою представництва ЄС в Україні

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон зустрівся з головою представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі.
Володимир Кістіон

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон зустрівся з головою представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі, і обговорив з ним безвізовий режим і реформу українського енергетичного сектора.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Кістіон зазначив, що Україна виконала всі зобов'язання для скасування візового режиму і очікує прийняття Євросоюзом позитивного рішення найближчим часом. «Позитивне рішення з цього питання суттєво, хоча і побічно, продемонструє також підтримку Брюсселем реформаторських кроків уряду України», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Євросоюз приступає до інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейськоїСекретаріат Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) планує затвердити каталог заходів щодо інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейської в листопаді.

Х'юг Мінгареллі погодився, що на сьогодні свою частину зобов'язань повинна виконати європейська сторона, і запевнив, що зі свого боку робитиме все необхідні кроки, щоб прискорити цей процес.

Також європейський чиновник підтвердив, що співпраця в енергетичному секторі залишається одним з основних напрямків у співпраці України та ЄС вже протягом 25 років. Європейські партнери спостерігають процес реформування енергетичного сектора України, розуміють занепокоєння, пов'язане з деякими недавніми рішеннями всередині ЄС в сфері використання магістральних газопроводів, і продовжать докладати необхідних зусиль для того, щоб Україна залишалася важливим партнером у сфері транспортування природного газу в Європу.

Нагадаємо, Європейський союз виділив три транші на загальну суму в 54 мільйони євро на підтримку реформ в Україні в сфері децентралізації, транспорту і технічної стандартизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: