Євросоюз погодив бюджет на 2017 рік

Читать на русском
Держави Європейського Союзу та Європарламент домовилися збільшити витрати на подолання міграційної кризи.

Уряди держав Європейського Союзу та Європарламенту узгодили основні параметри бюджету ЄС на 2017 рік.

Про це пише DW, передає «Слово і Діло».

Особливу увагу приділять боротьбі з міграційною кризою. Сума витрат на проекти, пов'язані із захистом кордонів Євросоюзу, збільшиться на 25% порівняно з минулим роком і складе 3,8 млрд євро. На статті бюджету, які стосуються політики надання притулку та працевлаштування біженців, буде виділено на 11% більше, ніж у 2016 році – 19,3 млрд євро.

Євросоюз приступає до інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейськоїСекретаріат Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) планує затвердити каталог заходів щодо інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейської в листопаді.

На інші статті бюджету планується виділити менше коштів, ніж роком раніше. Його видаткова частина становитиме майже 134 млрд євро. Порівняно з 2016 роком вона скоротилася на 6,5%. Іншими пріоритетними напрямками стануть подолання безробіття серед молоді та підтримка наукових досліджень.

Під час переговорів Європарламент наполягав на тому, щоб загальна сума бюджету на 2017 рік склала 138 млрд євро, але представники 28 країн-членів Євросоюзу готові були внести лише 133,8 млрд євро.

Нагадаємо, раніше в ЄС розповіли, що ще потрібно зробити Україні для ефективної боротьби з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: