В Україні збільшилися обсяги будівництва

Читать на русском
З початку року в Україні зросли обсяги будівельних робіт, повідомляє Державна служба статистики.

За період січень-жовтень 2016 року обсяги будівельних робіт в Україні зросли на 13,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Держстат.

Загальна вартість робіт склала 51,3 млрд гривень.

Обсяги робіт з будівництва будівель за звітний період збільшилися на 15,6% - до 26,5 мільярда гривень. Роботи з будівництва житлових будинків збільшилися на 13,6%, до 13,6 мільярда гривень, з будівництва нежитлових будівель - на 18%, до 12,9 мільярда гривень.

Обсяги робіт з будівництва інженерних споруд зросли на 11,7% - до 24,8 мільярда гривень. Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння в січні-жовтні склали 81,9% від загального обсягу, тоді як роботи з капітального та поточного ремонту - 9,4% і 8,7% відповідно.

Зокрема, будівельні підприємства Києва за звітний період збільшили обсяги робіт на 23% - до 12,3 мільярда гривень, виконавши 24% від загального обсягу робіт в країні.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного Дорожнього фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: