Рада ухвалила закон про створення Дорожнього фонду з 2018 року

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного Дорожнього фонду для фінансування ремонту й будівництва автомобільних доріг країни.
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного Дорожнього фонду для фінансування ремонту й будівництва автомобільних доріг країни.

За ухвалення законопроекту №4014а про внесення змін до закону «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» проголосували 248 нардепів, повідомляє «Слово і Діло».

Голова «Укравтодору» порівняв українські дороги з польськими, але 20 років томуНовопризначений голова Укравтодору Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.

Представляючи законопроект, голова парламентського комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич зазначив, що ухвалення цього документа дозволить збільшити фінансування доріг і значно покращити технічний стан доріг, понад 90% з яких потребують проведення капітального ремонту або реконструкції, шляхом створення спеціального фонду з цільовим використанням його коштів.

Разом із тим, Дубневич зазначив, що запуск Дорожнього фонду пропонується перенести з 2017 на 2018 рік із подальшим фінансуванням у розмірі 50% від надходжень до фонду акцизу на нафтопродукти на 2018 рік, 75% – на 2019 рік і 100% – на 2020 рік.

Нагадаємо, «Укравтодор» хоче запровадити плату для вантажівок за користування дорогами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: