Україна і Швеція домовилися про співпрацю в сфері ядерної безпеки

Читать на русском
Угода укладена з метою зміцнення співробітництва у сфері ядерної та радіаційної безпеки, фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання.

Представники Державної інспекції ядерного регулювання України та Шведського органу з радіаційної безпеки (SSM) 22 листопада 2016 року підписали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держатомрегулювання.

«Угода укладена з метою зміцнення співробітництва між регулюючими органами України та Швеції у сфері ядерної та радіаційної безпеки, фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання тощо», – йдеться в повідомленні.

Westinghouse приступає до підвищення ефективності українських АЕСНАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Як повідомлялося раніше, уряд ухвалив рішення сконцентрувати потужності виробництва палива для українських АЕС та окремих його компонентів на території України.

Нагадаємо, що управління атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України 11 жовтня організувало й провело робочу зустріч із представниками Австралійського бюро з гарантій і нерозповсюдження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: