Україна почне виробництво ядерного палива – постанова Кабміну

Читать на русском
Постанова передбачає дозвіл на виробництво в Україні ядерного палива та його компонентів з метою забезпечення диверсифікації поставок на вітчизняні АЕС.

Уряд ухвалив рішення сконцентрувати потужності виробництва палива для українських АЕС та окремих його компонентів на території України.

Проект відповідної постанови на засіданні Кабміну в середу представив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Постанова передбачає ухвалення розпорядження про затвердження Державної цільової програми розвитку атомно-промислового комплексу України на період до 2020 року, дозвіл на виробництво в Україні ядерного палива та його компонентів з метою забезпечення диверсифікації поставок, імпортозаміщення й задоволення атомних електростанцій України ядерним паливом власного виробництва в повному обсязі», – зазначив Насалик, представляючи проект.

«Енергоатом» домовився з британцями про постачання ядерного паливаДП «НАЕК «Енергоатом» і британсько-німецько-голландська компанія URENCO підписали договір про постачання збагаченого урану.

Як повідомлялося раніше, за 8 місяців у грошовому обчисленні на поставки російського палива припало 69%, а на постачання палива від компанії Westinghouse – 31%.

Нагадаємо, що Україна домовилася з Westinghouse про збільшення поставок ядерного палива та будівництво в майбутньому на території країни заводу з його виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: