Кабмін затвердив концепцію відновлення Донбасу

Читать на русском
Міністерство з питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб у розробці концепції відштовхувалося від потреб України у відновленні після конфлікту.
Вадим Черныш

Кабінет міністрів затвердив концепцію Державної цільової програми відновлення та розвитку миру в східних регіонах України.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 31 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

«У світі існує ціла низка прогресивних підходів, як реагувати на наслідки конфлікту. Ми говоримо зараз, що постконфліктні потреби – лише для тієї території держави, яка перебуває під контролем уряду, але де був конфлікт», – сказав міністр із питань окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами, розробники концепції відштовхувалися від потреб України у відновленні після конфлікту, які розраховувалися на основі міжнародної методології та термінології.

Як повідомлялося раніше, Президент України Петро Порошенко підписав закон, який додатково направляє 3 мільярди гривень на відновлення звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 9 червня 2016 року Порошенко заявив, що всі кошти, спрямовані на відновлення Донбасу, будуть контролюватися системою державних електронних закупівель ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: