Канада і Росія провели переговори щодо України

Читать на русском
Представники МЗС Канади та Росії вперше за тривалий час провели зустріч за закритими дверима, на якій обговорили різні питання, зокрема й українське.

Представники Міністерств закордонних справ Канади і Росії провели зустріч у Москві, під час якої обговорювалася ситуація в Україні та Сирії.

Про це з посиланням на повідомлення російського зовнішньополітичного відомства пише Reuters, передає «Слово і Діло».

За інформацією видання, 1 листопада в Москві зустрілися керівник політичного відділу МЗС Канади Марк Гвоздецький і заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков.

Агентство відзначає, що «незважаючи на публічну жорстку лінію щодо Росії», якої дотримується Канада, Гвоздецький і Рябков обговорювали пов'язані з Україною питання.

Експерт про ЗВТ із Канадою: революції в економіці не відбудетьсяЕкономічний експерт поділився міркуваннями щодо підписання ЗВТ із Канадою та розповів, чи варто чекати економічного зростання.

Цей візит став першим за рік, що минув із часу перемоги на виборах у Канаді Ліберальної партії на чолі з нинішнім прем'єром Джастіном Трюдо. Як і його попередник Стівен Харпер, який наклав серйозні санкції на РФ, Трюдо дотримується категоричній позиції щодо військової агресії Росії в Україні.

Як пише Reuters, дії представника МЗС Канади викликали занепокоєння опозиції, що Оттава може рухатися в бік послаблення санкцій.

12 листопада міністр закордонних справ Канади Стефан Діон закликав усі країни зберегти санкції щодо РФ, назвавши поведінку Кремля «проблематичною».

«Важливо бути дуже відвертими в наших відносинах із Росією», – заявив дипломат.

Нагадаємо, раніше уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: