Канада внесла до парламенту угоду щодо ратифікації ЗВТ з Україною

Читать на русском
Посол України в Канаді Андрій Шевченко заявляє, що уряд Канади пропонує парламенту ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

Уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію Угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Уряд Канади вніс до парламенту угоду про вільну торгівлю з Україною – в перший день осінньої сесії. Вітаю нас!» , – написав він.

Депутати мають 21 сесійний день для ознайомлення з документом, після чого уряд внесе додаткові законопроекти, необхідні для імплементації Угоди та приведення у відповідність до законодавства. Згідно із сесійним розкладом, це може відбутися наприкінці жовтня.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв, що ВРУ найближчим часом ратифікує Угоду про вільну торгівлю з КанадоюСказано 11 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Хоча процес ратифікації вимагає певного часу, він може бути завершений уже до кінця цього року. «Ми вважаємо реалістичним повне завершення процедури ратифікації вже цьогоріч», – сказав Андрій Шевченко.

Однак для вступу Угоди в дію та скасування передбачених у ній митних тарифів ратифікація має завершитися в обох країнах. Втім, Київ ще не приступив до цього процесу.

Нагадаємо, що 10 липня український та канадський уряди підписали Угоду про зону вільної торгівлі між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: