Поліція порушила кримінальне провадження за фактом бійки у Верховній Раді

Читать на русском
До поліції надійшла колективна заява з приводу бійки у Верховній Раді. Провадження порушено за статтею, що передбачає відповідальність за погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча.
Фото: УНІАН

Національна поліція порушила кримінальне провадження за фактом бійки у Верховній Раді.

Відповідна колективна заява народних депутатів про вчинення правопорушення надійшла до Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

Кримінальне провадження порушено за статтею, що передбачає відповідальність за погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча.

За інформацією Головного слідчого управління Національної поліції, інцидент стався 14 листопада, під час засідання погоджувальної ради голів фракцій і керівників комітетів Верховної Ради України.

Один із народних депутатів, реагуючи на політичну позицію лідера іншої фракції, завдав йому кілька ударів рукою в обличчя. За фактом цього інциденту до Національої поліції України надійшла колективна заява народних депутатів.

На підставі цієї заяви слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Нагадаємо, 14 листопада між лідером фракції «Опозиційного блоку» Юрієм Бойком і головою «Радикальної партії» Олег Ляшком на засіданні погоджувальної комітету Верховної Ради сталася бійка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: