Соболєв попросив НАБУ відкрити кримінальні провадження проти п'ятьох нардепів

Читать на русском
У фракції Самопомочі вказали Антикорупційному бюро на п'ятьох депутатів, які не мають обґрунтувань своїх статків.
Єгор Соболєв

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник має порушити кримінальні провадження щодо п'яти народних депутатів, які володіють великими статками й не мають підстав для їх пояснення.

Про це заявив нардеп від фракції «Самопомочі», голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політсили.

«Олег Ляшко – один із них. Він прийшов до парламенту бідною людиною й став доларовим мільйонером. Ігор Гринів – це голова президентської фракції, який майже все життя пробув у політиці й заробив чудову власність, починаючи з дуже цінною колекції дорогих ікон і книг. Брати Добкіни, які представляють «Опозиційний блок», мають одну спільну рису. Вони дійсно володіють великою кількістю майна й мають мало підстав його пояснити. І Антон Яценко (член депутатської групи «Відродження» – Ред.), який за документами все життя провів на державній службі й також став дуже успішним мультимільйонером», – заявив Соболєв.

Водночас, за його словами, бійки між депутатами під час погоджувальної ради є показухою для відволікання уваги суспільства.

Нагадаємо, 14 листопада під час погоджувальної ради сталася бійка між нардепом від «Опоблоку» Юрієм Бойком та лідером «Радикальної партії» Олегом Ляшком. Раніше НАБУ почало перевірку 20 декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: