«Безвіз» для України: Рада ЄС ухвалює рішення, ЗМІ говорять про позитив

Читать на русском
Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу розгляне питання безвізового режиму для України.

17 листопада Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу розгляне можливість візової лібералізації з Україною.

Це питання стоїть на порядку денному, повідомляє «Слово і Діло».

В разі позитивного рішення узгоджена позиція Євросоюзу стане поштовхом для проведення міжінституційних переговорів між Радою ЄС та Європейським парламентом.

Своєю чергою, кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк заявив, що шанси на позитивне рішення для України достатньо великі.

«Схоже на те, що посли ЄС завтра (17 листопада – Ред.) дадуть «зелене світло» переговорам Ради ЄС та Європарламенту щодо візової лібералізації з Україною», – написав він у Twitter.

Проте не слід очікувати швидкого рішення Євросоюзу про остаточне скасування віз для українців. У самому ЄС неодноразово нагадували про запровадження так званого механізму «тимчасового призупинення безвізу». За інформацією Йозвяка, цей механізм буде затверджений не раніше ніж у грудні, а скасування самих віз не слід очікувати до лютого-березня 2017 року.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада закликала ЄС надати Україні безвізовий режим до кінця року. Також у польському МЗС виступили за скасування віз з українцями й закликали зробити це вчасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: