Польща підтримує безвізовий режим для України – МЗС

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Польщі розповіли подробиці процесу візової лібералізації між ЄС та Україною.

Польща підтримує скасування віз до країн Європейського Союзу для громадян Грузії та України, а також закликає країни, які не хочуть цього, підтримати візову лібералізацію.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який взяв участь у зустрічі керівників відомств дипломатії ЄС у Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

За його словами, Європейська комісія вже давно зробила висновок, що влада в Києві та Тбілісі виконала всі необхідні вимоги, але серед країн Євросоюзу немає єдиної думки на цю тему.

«Ми півтори години пояснювали, доводили, що в гру входить гонор Євросоюзу й наші зобов'язання. Якщо ми й далі хочемо співпрацювати, якщо хочемо формувати східну політику, то ми маємо реалізувати наші зобов'язання», – додав голова МЗС.

З неофіційних джерел інформації відомо, що серед країн ЄС найбільший опір скасуванню віз для громадян Грузії та України проявляють Франція та Німеччина.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко закликав ЄС прискорити процес лібералізації візового режиму з Україною. Водночас у Єврокомісії спрогнозували терміни надання Україні безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: