Рада закликає ЄС надати Україні безвізовий режим до кінця року

Читать на русском
ВР підтримала за основу та в цілому проект постанови номер 5394 Про Звернення Верховної Ради України до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для громадян України.

Верховна Рада закликає Європейський парламент і Раду Європейського Союзу до кінця 2016 року надати Україні безвізовий режим.

За звернення Верховної Ради до урядів держав-членів ЄС, Європейського парламенту та Ради ЄС про запровадження безвізового режиму для громадян України (постанова №5394) проголосував у середу 261 народний депутат, пише «РБК-Україна» передає «Слово і Діло».

Парламент закликав Європарламент і Раду ЄС «ухвалити без подальших затягувань, до кінця 2016 року, необхідні рішення щодо надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України».

В ЄК спрогнозували терміни надання Україні безвізового режимуЙоганнес Ган заявив, що рішення щодо безвізового режиму для України може бути ухвалено в грудні.

Верховна Рада також звернулася до урядів держав-членів ЄС підтримати законодавчу пропозицію Європейської комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав-членів Європейського Союзу.

Як зазначила заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова, Україна повністю виконала план дій щодо лібералізації візового режиму.

«Ми вчергове заявляємо, що Україна виконала взяті на себе зобов'язання», – зазначила вона.

За словами першого віце-спікера парламенту Ірини Геращенко, Україна виконала всі 144 зобов'язання перед ЄС відповідно до плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко закликав Європейський Союз прискорити надання Україні безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: