В ЄК спрогнозували терміни надання Україні безвізового режиму

Читать на русском
Йоганнес Ган заявив, що рішення щодо безвізового режиму для України може бути ухвалено в грудні.

Єврокомісар з політики добросусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що рішення про безвізовий режим для України можуть ухвалити до кінця поточного року.

Про це повідомляє «Європейська правда», передає «Слово і Діло».

«Україна і Грузія виконали всі свої зобов'язання і я очікую позитивного рішення дуже скоро, тому що країни та їхні громадяни на це заслуговують. Я залишаюся оптимістом і сподіваюся на листопад», – заявив Ган.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому єврокомісар зазначив, що існує ймовірність того, що рішення про безвізовий режим для України може бути ухвалено й у грудні.

«Єдиною причиною затримки є відсутність між Радою ЄС та Європарламентом погодженого рішення про механізм припинення безвізового режиму», – резюмував Хан.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що нардепи незабаром ухвалять звернення до Європейської Ради з вимогою виконати умови Угоди про візову лібералізацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчими тижнями Євросоюз має виконати власні зобов'язання щодо запровадження безвізового режиму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: