МЕРТ розпочинає масштабний проект із впровадження електронного урядування

Читать на русском
Мінекономрозвитку починає масштабний проект, спрямований на протидію корупції через реформу електронного управління.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі оголосило про початок проекту «Прозорість та підзвітність в державному адмініструванні та послугах» вартістю $19 млн, що розрахований на п'ять років.

Проект буде реалізований спільно з Державним агентством з питань електронного уряду України, USAID Ukraine та урядом Великобританії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Головне завдання проекту – прискорити процес реформ у таких ключових сферах, як електронні закупівлі, відкриті дані та електронні послуги. Йдеться про регулярну публікацію даних органами влади, інтеграцію ключових держреєстрів, що дозволить підвищити ефективність і прозорість адмінпослуг», – йдеться в повідомленні.

Окремий напрямок проекту – це підтримка моніторингу закупівель. Спільно з Kyiv School of Economics буде створено Центр передового досвіду для фахівців із закупівель, який має підготувати не менш ніж 500 фахівців.

Сергій НадалМіський голова Тернополя
Надал має намір впровадити систему електронного документообігу у лікувальних закладах містаСказано 24 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Головне наше завдання – попередити зловживання та виявити порушення. Саме тому ми посилюємо також напрямок навчання активістів та правоохоронців», – зазначив заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов.

Як повідомлялося раніше, в рейтингу країн за впровадженням електронного урядування порівняно з 2014 роком Україна піднялася на 25 позицій і тепер посідає 62-й рядок серед 193 країн світу.

Нагадаємо, що 22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко в своїй передвиборчій програмі пообіцяв завершити розробку та впровадити систему електронного урядування в столиці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: