Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал має намір впровадити систему електронного документообігу у лікувальних закладах міста

24 жовтня 2016 року міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про намір впровадити систему електронного документообігу, придбати комп'ютерну техніку та необхідне обладнання, щоб забезпечити електронний облік пацієнтів в тернопільських лікувальних закладах (відео 07:32-07:42).
Виконано
Сказано 24 жовтня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Z6GPzisk4F0&feature=youtu.be
  • Звіт міського голови за 2018 рік (газета)
  • Лист начальника відділу охорони здоров'я Тернопільської МР Левчука Ростислава Дмитровича.
  • https://www.facebook.com/softXpansion.ua/photos/a.545137295506678.1073741825.434570623230013/1817961224890939/?type=3
  • https://rada.te.ua/news/26166.html

Результат

Відповідно до листа Тернопільської міської ради від 6 березня 2017 року у міському комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за підтримки міської влади проведена робота щодо впровадження електронізації сфери охорони здоров'я на місцевому рівні та запущено електронний документообіг, як елемент запропонованої e-Health, а саме в 2015 році було виділено 340 тис грн, створено електронний реєстр пацієнтів, передбачена звітність в автоматичному режимі, створено «Електронну реєстратуру» та локальні комп'ютерні мережі, закуплено і встановлено обладнання, персонал досяг рівня кваліфікації для роботи з комп'ютерною технікою. Діюча програма буде цілком інтегрована в e-Health у 2017 році.

Розпорядженням міського голови м. Тернополя Сергія Надала на початку квітня 2018 року було введено в експлуатацію автоматизовану систему електронного документообігу "SX-Government" від компанії Soft Xpansion Ukraine. Понад 450 працівників Тернопільська міська рада отримали доступ до електронних кабінетів користувачів, що є ключовими елементами системи і дозволяють переглядати необхідну робочу документацію, включаючи завдання та доручення. Наразі роботу над проектом завершено. Реалізовано всі заплановані заходи, проведено навчання користувачів системи, здійснено пілотну експлуатацію системи з додатковим налаштуванням під потреби замовника.

У звіті міського голови за 2018 рік вказано як міська рада розвиває електронні сервіси та що було зроблено у 2018 році в цьому напрямку. А саме електронні сервіси, які допомагають мешканцям міста записатись на прийом до лікаря он-лайн.

Станом на січень 2019 року в Тернопільських закладах охорони здоров’я успішно функціонує сучасна онлайн-послуга «Електронна реєстратура», завдяки якій тернополяни мають можливість оперативно, через інтернет, не перебуваючи у звичайній черзі в поліклініці, записатися на прийом до сімейного лікаря чи педіатра. За кошти з міського бюджету було обладнано 70 комп’ютеризованих робочих місць з ліцензованим програмним забезпеченням для лікарів-педіатрів, лікарів вузьких спеціальностей і реєстраторів, а також встановлено власний сервер. Для надання якісних новітніх послуг, весь медичний персонал КНП «ТМДКЛ» проходив систематичне навчання щодо впровадження медичних інформаційних систем.