Україна у світових рейтингах: провал в інвестиційній політиці, прогрес в е-урядуванні

Читать на русском

Протягом останнього року Україна сильно втратила позиції у світовому рейтингу інвестиційної привабливості, опинившись на одному рівні з такими країнами, як Алжир та Ірак. Очевидно, що небажання МВФ надавати нашій країні черговий транш пакету макрофінансової допомоги є невипадковим. Можливо, покращити ситуацію зможе впровадження електронного урядування – в цьому аспекті Україна досягла відчутних успіхів, адже в рейтингу країн за впровадження електронного урядування в порівнянні з 2014 роком вона піднялась на 25 позицій і тепер займає 62-гу сходинку серед 193 країн світу.

Дещо здала наша країна і в глобальному рейтингу миру – військові дії, що тривають на сході України, спричинили зниження на 6 позицій, до рівня Судану й Центральноафриканської Республіки… Зменшився і індекс привабливості українського громадянства: у списку країн, чиє громадянство є найбільш бажаним у світі, Україна займає 87 місце серед 161 держави.

Нагадаємо, посол України в ЄС Микола Точицький спростував інформацію про надання нашій країні безвізового режиму з Європейським Союзом із 1 січня 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: