Експерт пояснив, чому Путін дивиться крізь пальці на вимоги Меркель

Читать на русском
Військовий експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові закликала Володимира Путіна вплинути на сепаратистів на Донбасі та припинити вогонь.
Іван Якубець

Без повернення до Будапештського меморандуму ситуацію на Донбасі не вирішити.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт Іван Якубець, аналізуючи інформацію про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові закликала Володимира Путіна вплинути на сепаратистів на Донбасі та припинити вогонь.

«Позитив у тому, що ЄС, зокрема Німеччина, підтримуватиме санкції й надалі. Сумнівно, що ця заява вплине на Путіна. Президент РФ скрізь пальці дивиться на вимоги Меркель у зв'язку з тим, що майже весь німецький політикум у нього «в кишені». Хоча, безумовно, офіційна позиція Німеччини – на боці України», – пояснює Якубець.

На його думку, якщо після цієї зустрічі з боку РФ не буде жодних дій щодо виконання Мінських домовленостей, то в України будуть більш вагомі важелі, щоб вимагати від підписантів Будапештського меморандуму зібратися для того, щоб вони втрутилися в ситуацію.

Олланд і Меркель хочуть швидше забути про проблеми України – ЖебрівськийГлава Донецької ВЦА Павло Жебрівський прокоментував підсумки зустрічі членів «нормандської четвірки» в Парижі.

«Якщо ми не залучимо їх до процесу, нам буде дуже складно вирішити ситуацію в такому форматі», – переконаний експерт.

«Німеччина та Франція зараз зав'язнуть в сирійському конфлікті, в боротьбі з біженцями, а біженці своєю чергою принесуть проблеми терористичних актів. Їм усім буде не до України», – резюмував Іван Якубець.

Нагадаємо, вчора на двосторонній зустрічі Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили продовження санкцій проти Росії, безвізовий режим і домовились про наступну зустріч у «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: