Луценко: справи Майдану можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду

Читать на русском
Генеральний прокурор вважає, що після того, як справи, пов'язані зі злочинами проти активістів Євромайдану, будуть доведені до кінця, їх можна буде передати до МКС.
Юрій ЛуценкоФото: УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко очікує від департаменту спеціальних розслідувань прогресу в розслідуванні злочинів проти активістів Євромайдану.

Після цього, за його словами, вони можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Для цього потрібно, щоб у цих провадженнях було досягнуто певного прогресу й вони були узгоджені з адвокатами сімей героїв Небесної Сотні, зазначив він.

«Я очікую від Сергія Горбатюка й понад сотні його підлеглих прогресу в цих справах і не виключаю, що ці справи можуть бути за погодженням з адвокатами героїв Небесної Сотні передані до Міжнародного кримінального суду, делегація якого прибуде в Україну буквально цього тижня», – заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше генпрокурор заявив про реорганізацію департаменту спеціальних розслідувань ГПУ, а керівник цього департаменту Сергій Горбатюк поскаржився на тиск із боку Луценка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: