Парубій впевнений, що українці отримають безвіз до річниці Революції Гідності

Читать на русском
У Європейському парламенті обіцяють внести до порядку денного питання безвізового режиму з Україною. Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.
Андрій ПарубійФото: УНІАН

У Європейському парламенті обіцяють внести до порядку денного питання безвізового режиму з Україною.

Про це написав у Facebook спікер Верховної Ради Андрій Парубій за підсумками зустрічі з делегацією підкомітету безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європарламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Один з членів делегації запевнив мене, що оприлюднений порядок денний роботи Європарламенту не є остаточним – туди будуть внесені поправки», – розповів Парубій.

Єврокомісар Хан пообіцяв Україні і Грузії безвізовий режим у 2016 роціВ ЄС запевнили, що українці і грузини зможуть їздити в країни шенгенської зони без віз вже взимку.

Він також висловив сподівання, що українці отримають безвізовий режим до річниці Революції Гідності.

«Я переконаний і вірю, що люди, які були поруч з нами на Майдані, докладуть максимум зусиль, щоб до річниці Революції Гідності прийняти рішення щодо завершення лібералізації візового режиму між Україною та Євросоюзом», – додав Парубій.

Зазначимо, на сайті Європарламенту з'явився проект порядку денного засідань на 21-24 листопада, в якому не виявилося питання надання Україні безвізового режиму. Разом з тим, в Адміністрації президента вважають, що відсутність цього питання зовсім не означає, що воно не буде розглянуте. В українському МЗС також допускають включення питання про безвіз для України до порядку денного ЄП.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що Європа схвалить безвізовий режим до 24 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: