Молоді й обдаровані: юні таланти в українській владі

Читать на русском

Потрапляння до лав політичного бомонду – справа тривалої й копіткої роботи, результат накопичення досвіду, навичок і зв’язків... проте декому вдається скоротити цей шлях, зробивши стрімку політичну або чиновницьку кар’єру ще в досить ніжному віці. Останнім часом українські можновладці під гаслом вливання «свіжої крові» в лави вищого політичного й державного керівництва уже не раз дивували українців своїми кадровими рішеннями. Останнім таким «відкриттям» стала 24-річна Анастасія Дєєва, про яку дуже добре відгукується Арсен Аваков, тоді як громадськості вона відома передусім своїм юним віком і відвертими фото, що гуляють мережею.

Сама Дєєва не вважає свій вік непристойно молодим для такої посади, каже, що очікувала такої реакції й обіцяє довести, що вона в МВС не дарма.

Раніше майже з таким само запалом публіка обговорювала потрапляння до списку «Радикальної партії» та обрання народним депутатом Альони Кошелєвої – харківської красуні 1990 року народження, що начебто була волонтером у військовому госпіталі, хоча цього й ніхто не зміг підтвердити. Зате багато хто пам’ятає, як знітилась пані Кошелєва, коли журналісти запитали її про державний устрій України. Власне, цим все й сказано.

Викликало подив і призначення головою Одеської митниці Юлії Марушевської – учасниці Євромайдану 1989 року народження, яку взяв під крило Саакашвілі та яка прогнозовано не протрималася на цій посаді й тижня після звільнення свого впливового покровителя.

До списку «юних талантів», що часто на слуху, входить іще один представник «Радикальної партії» – Андрій Лозовой. Як і Марушевській, йому лише 27 років, а він уже народний депутат України. Та бентежить навіть не це, а те, звідки в молодого парламентаря, за плечима якого виключно партійна й депутатська робота на місцевому рівні (котра, як відомо, не оплачується), 150 тис. євро, 800 тис. грн, колекція вин, картин, антикварні меблі, дорогі годинники, ікони, а ще мощі XIII століття?

Більше скандально молодих політиків – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, сьогодні подала у відставку голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: