Експерт оцінив шанси на відставку Авакова на тлі скандалу з Дєєвою та звільнення Деканоїдзе

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Незважаючи на всю складність ситуації, Аваков залишається одним з основних персонажів, а його присутність у владі є гарантією де-юре наявної коаліції в парламенті.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Якубін, аналізуючи ситуацію в силовому блоці на тлі останніх призначень в МВС і звільнення очільниці Нацполіції.

«Відставка Авакова зараз означала б, що домовленість між НФ і БПП припинила діяти й починається нова фаза. Доти, доки протистояння між Президентом і командою Авакова не загостриться остаточно, його звільнення є малоймовірним», – вважає Якубін.

Після відставки Деканоїдзе Аваков має можливість перекласти на неї ключові прорахунки.

«Ту частину негативу, який був під час реформування Нацполіції, Деканоїдзе забере із собою», – підкреслив він.

На його думку, відставка Деканоїдзе говорить про те, що найближчим часом, за умови збереження домовленості між БПП та НФ, змін у керівництві МВС не буде.

«Щойно БПП перейде в наступ, Аваков буде одним із перших, хто звинуватить владу у всьому. Але це можлива, лише коли команда Президента буде радикальною, а НФ відмовиться за них голосувати», – пояснює політолог.

Твоя нова поліція. Як політики обіцяли реформувати МВССмерть патрульних поліцейських у Дніпрі змусила задуматися над тим, що роблять не так керівники правоохоронних органів і які їхні обіцянки потребують якіснішого виконання.

Крім того, на його думку, зараз свою нішу займе Саакашвілі, який виконував різні завдання Президента й активно критикував Яценюка.

«Президент його не критикував особисто, все робилося через Саакашвілі. Зараз Саакашвілі може зосередити свою ключову критику на Авакові та НФ, щоб розхитати їхні позиції. Але посунути Авакова потрібно буде так, щоб де-юре коаліція збереглася», – підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора Хатія Деканоїдзе залишила посаду голови Нацполіціїчерез вплив політиків на кадрові призначення. Арсен Аваков заявив, що конфлікту між відомствами не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: