Деканоїдзе пояснила причини своєї відставки

Читать на русском
Глава Нацполіці Хатія Деканоїдзе розповіла про підсумки своєї роботи в правоохоронних органах України.

Голоа Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що її повноважень і волі виявилося недостатньо для протистояння політичному тиску.

Про це вона заявила під час брифінгу в понеділок, передає «Слово і Діло».

У своєму зверненні глава Нацполіції заявила про політичний тиск на процес кадрових призначень у правоохоронних структурах.

«Закликаю політиків і депутатів відмовитися від втручання в роботу Національної поліції. Не можуть і не мають політики використовувати сили правопорядку для захисту своїх політичних інтересів», – зазначила Деканоїдзе.

У зв'язку з неможливістю вплинути на зазначені процеси Деканоїдзе заявила про свою відставку.

Поліцейський завжди правий: у що виллється розширення прав поліції для українців?Директор із наукового розвитку Центру політико-правових реформ пояснив, якими можуть бути наслідки розширення прав поліції.

«Моїх повноважень і волі не було достатньо для різких змін. Моя функція виконана й у зв'язку з цим я заявляю про свою відставку», – підкреслила вона.

Найближчим часом, за словами Деканоїдзе, буде проведений конкурс на посаду нового керівника Нацполіції. «Вважаю за необхідне провести відкритий конкурс на посаду голови Національної поліції України», – пообіцяла вона.

При цьому чиновниця зазначила, що не бачить на цій посаді свого нинішнього заступника Вадима Трояна. «Я не бачу, що Вадим Троян – це політично незалежна фігура», – заявила Деканоїдзе, відмовившись від подальших коментарів.

Нагадаємо, 7 листопада у відставку пішов керівник Главку Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: