ГПУ та Нацполіція проводять обшуки у Львівській міськраді

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України розповіли про обшуки, які проводяться у Львівській міськраді.
Львівська міськрада

Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією проводить обшуки у Львівській міській раді.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Службовців Львівської міської ради підозрюють у заволодінні за попередньою змовою чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міськради всупереч інтересам служби уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйони гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки становила 140 мільйонів гривень, чим завдали збитків у особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

На підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні, з метою знаходження оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу землі, проводяться слідчі дії – обшуки приміщення Львівської міської ради та офісних приміщень оцінювачів та суб'єкта господарювання, який придбав землю.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій передав до ГПУ матеріали на Віктора Медведчука. Водночас народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Вадим Новинський отримав подання ГПУ про зняття з нього недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: