В Україні запустять внутрішньодержавну платіжну систему

Читать на русском
В Україні запустять внутрішньодержавну платіжну систему. Запуск проекту запланований на кінець року.

Внутрішньодержавна платіжна система України, яку запустять до кінця 2016 року, дозволить 98,5% населення здійснювати весь спектр платежів, не звертаючись до банку, та з мінімальною комісією.

Про це повідомляє psm7.com, передає «Слово і Діло».

До того ж, платіжна система забезпечить миттєві грошові перекази в усій країні.

Про це повідомив гендиректор ТОВ «Електрум Пеймент Систем» В'ячеслав Пожарський і запевнив у 100-відсотковій легальності цієї системи, оскільки вона заснована на використанні реєстраторів розрахункових операцій.

Пожарський стверджує, що e-гроші будуть запущені до кінця 2016 року, відразу після отримання дозвільних документів від НБУ.

Наразі вже зібралася черга з фінансових компаній, які хочуть узгодити правила своїх власних платіжних систем, стверджує економічний експерт Олександр Крамаренко.

У проект було інвестовано десятки мільйонів гривень, додав він.

Раніше повідомлялося про те, що українці буду отримувати позики по-новому. «ПриватБанк» запустив бота @PrivatOchBot в месенджері Telegram. Тепер користувачі ресурсу зможуть оформити кредит або підшукати безпроцентну розстрочку «Оплата частинами» на певні групи товарів.

Нагадаємо, раніше Національний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Простір», що дозволить суттєво скоротити обіг готівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: