Мери-мільйонери: грошові заощадження міських голів України

Читать на русском

«Слово і Діло» завершує серію інфографік, присвячених деклараціям міських голів обласних центрів України. Цього разу портал вирішив порахувати, скільки коштів зберігається на банківських рахунках та готівкою у градоначальників найбільших міст та членів їхніх родин.

Лідером за обсягом банківських вкладів виявився мер Ужгорода Богдан Андріїв, на особистих та сімейних рахунках якого зберігаються майже 21,4 млн грн (сума гривневих та валютних вкладів, перерахованих за офіційним курсом НБУ станом на 31 грудня 2015 року). Більше 3 млн грн лежать на рахунках міського голови Кропивницького Андрія Райковича та його родини. Вінницький мер Сергій Моргунов разом із родиною зберігають у банку майже 2,7 млн грн у перерахунку. Серед мерів, на банківських рахунках яких є більш ніж один мільйон гривень (у національній валюті чи в еквіваленті іноземних валют), також опинилися житомирський та луцький градоначальники Сергій Сухомлин і Микола Романюк.

Решта міських голів обласних центрів, вочевидь, не надто довіряють банківській системі. Яскравим свідченням цього є готівкові заощадження мера Харкова Геннадія Кернеса, який зберігає «під матрасом» суму, еквівалентну 42,3 млн грн. Йому на п’яти наступає Борис Філатов із Дніпра, який із сім’єю володіє майже 40,1 млн грн готівки в перерахунку за курсом на 31 грудня 2015 року. Третім із великим відставання іде мер Полтави Олександр Мамай, в якого готівкою зберігаються 19,4 млн грн.

Нагадаємо, найбільшими землевласниками серед мерів обласних центрів України виявилися Владислав Атрошенко з Чернігова, Володимир Хомко з Рівного й Геннадій Труханов з Одеси.

Додамо, раніше в МВФ запідозрили, що українські чиновники могли приховати частину своїх коштів і майна, не вказавши їх у електронних деклараціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: