Відставка очільниці Нацполіції: експерт розповів, із чим пов'язане звільнення Деканоїдзе

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Відставку Деканоїдзе не варто пов'язувати із заявами Саакашвілі про свою команду. Скоріш за все, причина дійсно в кадровій політиці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи відставку Хатії Деканоїдзе з посади керівника Національної поліції.

«Ніхто не проти призначення молодих перспективних кадрів. Але ситуація з призначенням Дєєвої абсолютно безглузда, пройшла з порушеннями, й складно уявити, хто взагалі міг порадити такий крок. Невже ця людина так потрібна? Важко зрозуміти це рішення. Від самого початку було зрозуміло, що це викличе резонанс у суспільстві», – констатував політолог.

Відставка Деканоїдзе, скоріш за все, пов'язана з її бажанням дистанціюватися від цієї ситуації, оскільки зрозуміло, що процес уже запущений.

«Зрозуміло, що армію не чіпають з очевидних причин, за економіку відповідає Гройсман, більше того, є позитивні аспекти. Залишається лише ця сфера. Півтора року ніхто нікого не чіпав, бо це було невигідно. Навіщо критикувати реформу поліції, якщо її щойно запустили?», – розмірковує він.

«Зараз час сплив. Мабуть, це відчувається, оскільки може початися серйозне протистояння, а привід дають вони самі», – підкреслив Голобуцький.

Що вдалося та не вдалося реформувати Деканоїдзе: огляд обіцянокУ зв'язку з відставкою голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе «Слово і Діло» вирішило зробити огляд її обіцянок.

При цьому, на його думку, не варто пов'язувати відставку Деканоїдзе із Саакашвілі та її переходом до команди екс-губернатора.

«Команда та Саакашвілі – вельми утопічні речі. В нас трохи міфологізоване уявлення про Саакашвілі. Є ті, хто може бути вдячний за своє призначення Саакашвілі, а є ті грузини, що приїхали до нас, тому що раніше були на керівних посадах у самій Грузії. Це різні речі», – проаналізував ситуацію політолог.

Нагадаємо, 10 листопада стало відомо про призначення 24-річної Анастасії Дєєвої заступником міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції. В МВС стверджують, що призначення відбулося в рамках закону.

«Слово і Діло» зафіксувало 21 обіцянку Хатії Деканоїдзе, більшість з яких (11) вона виконала, що становить 52% в рейтингу її відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: