Відносини з Росією не потрібно розглядати в чорно-білих тонах – Могеріні

Читать на русском
Голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні повідомила, що результати виборів у США не змінять ставлення Євросоюзу до України, але діалог з РФ можливий та ведеться з інших міжнародних питань.

верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ Федеріка Могеріні за підсумками зустрічі очільників МЗС країн-членів ЄС, яка була присвячена результатам американських виборів, повідомила, що політика Брюсселя щодо України залишиться незмінною.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Щодо Росії, ви знаєте, Євросоюз зайняв дуже принципову позицію щодо незаконного приєднання Криму та ситуації в Україні. Це не зміниться, незважаючи на можливі зміни інших політиків», – сказала Могеріні.

При цьому вона уточнила, що ЄС «спілкується та працює з Росією з багатьох питань, в тому числі щодо іранської домовленості, близькосхідного мирного процесу, Лівії та протидії тероризму.

Екс-посол США пояснив, чому Москва може розчаруватися у ТрампіЕкс-посол США в Москві Майкл Макфол пояснив, чому Росія і США можуть зіпсувати відносини, після перемоги Дональда Трампа.

«З одного боку, існує діалог і взаємодія, ми називаємо це конструктивною й виборчою взаємодією з деяких питань. З іншого боку, існує рішуча принципова позиція, особливо щодо України та щодо інших конфліктів. І наша увагу до східних партнерів збережеться», – зазначила вона.

За її словами, відносини з Росією не потрібно розглядати в чорно-білих тонах.

«Брюссель готовий спілкуватися з Москвою з різних міжнародних питань», – додала Могеріні.

Своєю чергою, новообраний президент США має намір незабаром провести телефонну розмову з Володимиром Путіним. При цьому, за словами Трампа, США не потрібні нові конфлікти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: