Трамп розповів про плани щодо Путіна та Асада

Читать на русском
Новообраний президент США Дональд Трамп планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.
Дональд ТрампФото з відкритих джерел

Новообраний президент США Дональд Трамп планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню The Wall Street Journal, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Трампа, він отримав «прекрасного» листа від Путіна та додав, що телефонний дзвінок між ними планується найближчим часом.

Говорячи про конфлікт у Сирії Трамп зазначив, що Штатам варто «загострити увагу на боротьбі з «Ісламською державою», а не на витісненні сирійського президента Башара аль-Асада».

Трамп лякає американців ядерним арсеналом РосіїКандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що ядерний арсенал Росії новіший за американський, а можливості США застаріли.

«Моє ставлення було таким: ви воюєте з Сирією, Сирія бореться з ІДІЛ, і ви маєте позбавитися ІДІЛ. Дії Росії в даний час повністю збігаються з (діями – Ред.) Сирії. Тепер є Іран, який стає потужним, через нас, який єднається з Сирією... Ми підтримуємо повстанців проти Сирії, та не маємо ані найменшого поняття, хто ці люди», – заявив Трамп.

Він додав, що якщо США нападає на Асада, то «у кінцевому підсумку ми боремося з Росією, боремося з Сирією».

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів, що концептуальні підходи в зовнішній політиці Путіна та Трампа дуже схожі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: