Зимовий саміт НАТО перенесли через Трампа – ЗМІ

Читать на русском
У НАТО вважають, що новий очільник Білого дому просто не зможе прибути на саміт лише через кілька днів після інавгурації.
REUTERS

Керівництво НАТО вирішило дати новообраному президентові США Дональду Трампу більше часу, щоб сформулювати свою політику стосовно блоку.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

«У військовому блоці вважають, що новий глава Білого дому просто не зможе прибути на саміт лише через кілька днів після інавгурації, яка запланована на 20 січня. Трамп, який під час кампанії називав НАТО «непотрібною організацією», викликало серйозне занепокоєння в Альянсі», - наголошується в повідомленні.

США охопили масові протести проти перемоги ТрампаСполучені Штати в середу, 9 листопада, охопили масові акції протесту після того, як стало відомо, що за підсумками виборів переміг кандидат від республіканців Дональд Трамп.

Штаб генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга підготував кілька можливих сценаріїв подальшої політики Вашингтона.

«Зокрема, розглядається можливість того, що Трамп може відкликати згоду на ротацію американських солдатів у Східній Європі. Другий варіант - скорочення американського контингенту в Європі. Третій, найбільш ймовірний, передбачає, що президент Трамп буде суворо вимагати від європейців, щоб вони збільшили витрати на свою безпеку», - йдеться в повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав Трампа з обранням на пост президента США і запросив його на саміт НАТО в Брюсселі у наступному році.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: