Експерт пояснив, яка помилка української влади може зіпсувати відносини зі США

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Мітинги проти Трампа мають локальний характер і пов'язані з різними побоюваннями певної частини населення США щодо його політики.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи протестні настрої у США та перспективи комунікації української влади з Білим домом.

«Зараз важливо, хто і як формуватиме адміністрацію Трампа. Частина еліти, частина республіканської партії саботувала виборчий процес і лише заважала Трампу своїми заявами», – підкреслив Бондаренко.

Вибір американців і наслідки для України: чи варто чекати союзу Трампа з Путіним?Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова розповів, як вплине на Україну перемога Трампа на виборах у США.

Відповідно, на його думку, зараз Трамп, скоріш за все, робитиме ставку на нові еліти, які безпосередньо представляють провінцію, глибинку Штатів.

«Залишається багато загадок. Зокрема, незрозуміло, хто стане держсекретарем. Називають Ньюта Гінгріча. Незрозуміло, як будуть вибудовуватися відносини зі стороною, що програла, чи будуть переслідування близьких до Гілларі Клінтон людей. Дуже багато запитань, на які немає відповідей і які є важливими для відносин», – розмірковує він.

Головна небезпека для України сидить не у Вашингтоні, а на Банковій.

«У цій ситуації багато залежить від того, як поводитиметься наша влада. Вона вже себе показала геть не в позитивному ключі, коли зробила ставки на Клінтон. Тепер, напевно, боїться, що будуть якісь дії з боку Трампа», – вважає політолог.

«Замість того, щоб частково абстрагуватися від американських виборів, наші політики дружно кричали, що Трамп – маргінал та інше, підіграючи Клінтон, а зараз уже, напевно, шкодують про це», – проаналізував Кость Бондаренко.

Додамо, в Адміністрації Президента стверджують, що Петро Порошенко під час виборчої кампанії в США не підтримував ані Клінтон, ані Трампа. При цьому заступник глави АП Костянтин Єлісєєв повідомив, що, можливо, вже в лютому відбудеться зустріч Порошенка з новим президентом США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: