Молдовський міністр вважає, що відносини з Україною можуть бути заморожені

Читать на русском
Міністр оборони Молдови Анатолій Шалару вважає, що відносини з Україною можуть бути заморожені через нещодавні заяви кандидата в президенти від проросійської Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що Крим належить РФ.
Анатолій ШаларуФото з відкритих джерел

Міністр оборони Молдови Анатолій Шалару вважає, що відносини з Україною можуть бути заморожені через нещодавні заяви кандидата в президенти від проросійської Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що «Крим належить РФ».

Про це Шалару написав у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Після того, як він визнав Крим і ми ризикуємо «заморожуванням» відносин з Україною, перед Додоном відкриваються величезні перспективи. Йому потрібно визнати вже Абхазію й Осетію, а на черзі – Курильські острови й Карабах», – написав міністр оборони.

МЗС викликало до Києва посла в Молдові через проросійського кандидата в президентиМіністерство іноземних справ України викликало для консультацій до Києва посла в Молдові Івана Гнатишина.

Нагадаємо, нещодавно лідер президентських перегонів Додон назвав Крим територією Росії. Він також виступав із заявами про денонсацію Угоди про асоціацію Молдова-ЄС. Напередодні він попросив підтримки в комуністів і проросійських сил.

У Молдові відбудеться другий тур президентських виборів, у якому Додон зустрінеться з представницею проєвропейської правої коаліції Майєю Санду. В першому турі виборів Додона підтримали більш ніж 48% виборців, Санду – 38,42%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: