Експерт розповів, хто може замінити Саакашвілі в Одеській області

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Звичайно, важливою буде позиція місцевих еліт, але з великою ймовірністю новим губернатором може бути хтось із БПП.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи, ким можуть замінити Саакашвілі на посаді губернатора Одеської області.

«З огляду на ймовірність дострокових виборів, президентській команді потрібні люди, які контролюватимуть ситуацію на місцях», – констатував політолог.

У Харківській області, нагадав експерт, свого часу в 23 роки племінник Ющенка був заступником губернатора з питань зовнішньоекономічних зв'язків, тому не виключено, що тут буде якийсь молодий представник БПП.

«Це здається на перший погляд абсурдним, але в нас уже є різні приклади», – додав він.

«Кононенка точно не варто розглядати, тим більше, він сам уже відмовився», – зазначив Воля.

Відставка Саакашвілі: багато галасу й... нічогоПісля того, як Саакашвілі залишив посаду глави Одеської ОДА, стало абсолютно очевидно, що він тут же візьме курс на позачергові парламентські вибори і стане воювати за електорат, вважає журналіст Максим Кречетов.

Щодо Саакашвілі, то зараз він пішов на тій ноті, коли почали руйнуватися його проекти в Одесі, наголосив експерт.

«Він обрав момент, коли потрібно йти ображеним. Але все одно у його великі перспективи в політиці мало віриться. Україна – це не Грузія, а він і там програв», – підкреслив Воля.

Резюмуючи, експерт припустив, що потенціалу та запалу Саакашвілі має вистачити на кілька місяців. Можливо, до весни – з розрахунком на перевибори.

Відзначимо, днями заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко щодо своєї кандидатури на посаду губернатора відповів наступне: «Потрібна програма, команда. Мені потрібно подумати й визначитися».

У БПП тим часом розглядають два варіанти – конкурс і переведення з іншої області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: