У БПП розповіли, як буде обраний новий одеський губернатор

Читать на русском
Новим главою Одеської ОДА має стати людина, що не є вихідцем із цього регіону, вважає заступник голови фракції БПП Сергій Березенко.
Сергій БерезенкоФото: АПУ

Новим керівником Одеської обласної державної адміністрації має стати людина, що не є вихідцем з Одеської області.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив народний депутат, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що очолити обладміністрацію в Одесі має не місцевий ... Треба шукати людину самодостатню, яка б приїхала й розуміла, навіщо вона це робить ... амбітну, можливо, когось нового, але незалежну людину, фінансово в тому числі. Тому що спокусу Одесою, думаю, дуже складно подолати», – висловив свою думку нардеп.

У Порошенка розповіли, хто може замінити СаакашвіліУ Порошенка обговорюють кілька кандидатур на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

При цьому Березенко зазначив, що новий голова ОДА може бути призначений в один із двох способів – у результаті конкурсу чи шляхом переведення з іншого регіону.

«Є кілька варіантів ухвалення рішення щодо призначення нового губернатора Одеської області. Це може бути конкурс або переведення чинного губернатора з однієї області в іншу», – пояснив він, підкресливши, що в разі проведення конкурсу область на 2-3 місяці залишиться без керівника.

Нагадаємо, в середу Президент задовольнив заяву про відставку Міхеіла Саакашвілі як голови Одеської ОДА, а також звільнив його з посади свого позаштатного радника.

Як відомо, заяву про свою відставку Саакашвілі зробив 7 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: