СБУ оголосила плани російських спецслужб щодо дестабілізації в Україні

Читать на русском
Початок дестабілізації в Україні Росія готує зі старту запланованої на 15 листопада Всеукраїнської акції протесту банківських вкладників.

У плани російських спецслужб входить досягнення цілей із внутрішньої дестабілізації, організації дострокових виборів в Україні, посилення позицій проросійських сил у новому парламенті з перспективою ревізії європейського курсу та зміни зовнішньополітичного вектора держави.

Про це йдеться в заяві Служби безпеки України, передає «Слово і Діло».

«Старт активних дій заплановано на 15 листопада – зі Всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. Із 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщується на питання підвищення тарифів. «Протест» має перерости в блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади», – йдеться в заяві.

Дані, отримані СБУ та СВР, свідчать, що російські сценаристи запланували масові заворушення й навіть загибель «низки учасників акцій протесту». Зокрема, вже розгорнута активна агітація в соціальних мережах із закликами до всілякої допомоги протестувальникам.

Українські хакери виклали документи зі зламаної пошти СурковаУкраїнська хакерська група Кіберхунта отримала доступ до електронного листування помічника російського президента Владислава Суркова.

«Першою контрольно-проміжною датою визначено 24 листопада, коли має відбутися саміт Україна-ЄС, присвячений фіналізації питання про надання Україні безвізового режиму», – пояснюють в СБУ.

Після цього зусилля з дестабілізації продовжаться. Протягом другої половини листопада та на початку грудня планується проведення сесій декількох обласних Рад, з гаслами децентралізації вимагатимуть договірних відносин між «Кабінетом міністрів України та місцевими радами». Як відомо, низка обласних рад ще раніше ухвалила такі рішення, й Службі відомо, яка з політичних сил була ініціатором його винесення на порядок денний.

«У регіонах планується проведення зборів (форумів) громад із подальшим проведенням підсумкового Всеукраїнського форуму місцевих рад. Прямих вимог федералізації не передбачається – обрана стратегія «повзучої ерозії» центральної влади», – йдеться в повідомленні.

Одночасно з дестабілізацією в Києві Кремль планує загострення й на фронті. Елементом плану є посилення напруги, доведення інтенсифікації обстрілів до найвищого за останній рік рівня, провокування локальних сутичок тощо. Ця тенденція вже чітко фіксується на лінії зіткнення. Метою є загнати українську владу в глухий кут і вести наступ із двох бокв – ззовні та зсередини.

У зоні АТО загинув ще один український військовослужбовецьЗа минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, четверо поранені й двоє травмовані.

Безпосереднє керівництво реалізацією цього плану здійснює перший заступник куратора «Л/ДНР» Владислава Суркова – Ардзінба, а контакт із політичними рухами та громадськими організаціями в Україні, задіяними в акціях напряму або наосліп, здійснює громадянин Вірменії Мартиросян.

«Спецслужбами зафіксовані виїзди окремих організаторів акцій в РФ для отримання фінансування та інструкцій щодо проведення акцій. При цьому ворог розраховує й на ефективність використання наосліп активності низки громадських і політичних рухів», – підсумували в СБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: