За півроку прокурорства Луценко виконав лише 9% обіцянок

Читать на русском

12 листопада Юрій Луценко відзначатиме 6 місяців на посаді генерального прокурора України. За півроку на цій ключовій позиції він встиг роздати 32 обіцянки, з яких виконав поки що лише 3. Йдеться про відновлення Офісу реформ ГПУ, залучення місії ФБР для покращення методів слідства прокуратури та перевірку законності обшуків Національним антикорупційним бюро адвокатів, що захищають фігурантів так званої «газової справи», пов’язаної з Олександром Онищенком.

Між тим, невиконаних обіцянок у пасиві генерального прокурора наразі майже вдвічі більше, ніж виконаних. Серед 5 провалених зобов’язань Луценка чільне місце, на нашу думку, посідають дві: про надання інформації щодо ходу розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та про злагоджену співпрацю Генпрокуратури з іншими правоохоронними органами.

Також зафіксовані зі статусом «не виконано» його заяви щодо проведення наради з іншими силовими структурами для координації дій оперативних і слідчих підрозділів, нові подання на арешт депутатів до осені 2016 року та призначення прокурора Миколаївської області до Дня Конституції.

Серед обіцянок, які ще можуть бути виконані, найбільш важливими є такі завдання, що поставив перед собою Луценко, як передача до суду «справи Януковича», завершення розслідування Іловайської трагедії, очне або заочне засудження всіх причетних до розстрілів протестувальників на Євромайдані, прогрес у розслідуванні вбивства Павла Шеремета. Ну й, нарешті, генпрокурор запевнив, що піде з громадського й політичного життя, якщо провалить свою роботу на цій посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: