Відставка, відставка і ще раз відставка: кого обіцяли звільнити українські політики

Читать на русском
Слово і Діло зібрало обіцянки українських політиків, які стосуються відставки тих чи інших чиновників.

Звільнити Арсена Авакова, Валерію Гонтареву чи ще когось? Українські політики часто заявляють про наміри звільнити когось з посади, але як вони справляються з цими обіцянками? «Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських політиків щодо звільнень.

Один із головних прогульників пленарних засідань, народний депутат України Андрій Білецький паралельно встигає роздавати обіцянки. Так, 4 травня він запевнив, що знайде механізми для звільнення губернатора Запорізької області Костянтина Бриля. Поки що Бриль перебуває на своїй посаді.

Трохи пізніше народний депутат від фракції «Самопомочі» Андрій Журжій пообіцяв відновити розгляд питання про звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його заступника Сергія Білана. 5 жовтня він передав Володимиру Гройсману відомості про «корумпованість Насірова та Білана», але поки вони зберігають свої посади.

Ще один нардеп, член фракції «Народного фронту» Ігор Гузь заявив, що підготує проект постанови про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна, якщо протягом тижня не будуть запропоновані кандидатури послів до низки країн. Посли так і не були призначені, а Гузь не подав постанову, проваливши обіцянку.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція підтримає проект постанови про звільнення Павла Розенка з посади віце-прем'єр-міністра. Наразі в парламенті зареєстровано дві відповідні постанови – №4745 і №4856, але поки вони не виносилися на голосування.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв, що доб'ється звільнення голови Держспецзв`язку Леоніда ЄвдоченкаСказано 17 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відомий своїм популізмом нардеп Сергій Каплін обіцяв домогтися відставки двох чиновників – очільника Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Обидві обіцянки він не виконав.

Ще один популіст Олег Ляшко 18 серпня заявив, що якщо Президент Петро Порошенко не внесе до Верховної Ради подання про звільнення Юрія Луценка, то з початком нової парламентської сесії фракція «Радикальної партії» почне збір 150 підписів за відставку генпрокурора.

Досі Ляшко не розпочав збір підписів, а замість нього ініціював відставку Луценка інший депутат – Єгор Соболєв. Крім того, ініціювати звільнення генпрокурора зобов'язався Сергій Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: