Хроніка Донбасу: приморський напрямок – найгарячіший

Читать на русском
Згідно з даними групи Інформаційний спротив, бойовики посилюють обстріли в зоні АТО. Найбільш напруженою ситуація залишається на приморському напрямку.

Згідно з даними групи «Інформаційний спротив», найбільш напружена й важка ситуація в зоні АТО зберігається на приморському напрямку.

Про це Дмитро Тимчук повідомив у Facebook, передає «Слово і Діло».

«За командою російського військового керівництва різко збільшені поставки боєприпасів із території РФ для формувань «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР», – повідомив він.

За словами Тимчука, бойовики збільшили інтенсивність обстрілів і використовують мінометні боєприпаси.

Також окупанти продовжують вести активну розвідку переднього краю й тактичного тилу сил АТО, бойових порядків українських військ в оперативно-тактичній глибині.

Одночасно, за його даними, спостерігається зростання активності агентурної мережі противника в прифронтовій смузі на території, контрольованій Україною, та вербування українських громадян.

«Вербування ведеться серед місцевих жителів із пріоритетом тих, хто працює в державних установах. Активно використовуються «агенти-фланери» (переміщуються під виглядом мирних громадян у населених пунктах та на автомагістралях, поблизу станцій, переважно на автомобілях, фіксуючи переміщення особового складу й техніки ЗСУ в зоні АТО)», – йдеться в повідомленні.

У війні на Донбасі Путіна зупиняють не угоди та переговори, а військові та добровольці – експертПолітолог проаналізував процес розведення сторін на Донбасі, незважаючи на дані про обстріли позицій ЗСУ та стягування військ.

При цьому в районі Донецька окупанти істотно зменшили щільність своїх бойових порядків, основна частина підрозділів відведена в тил на відновлення боєготовності.

«У першій лінії оборони противника оперують лише кілька дрібних піхотних груп чисельністю до «мотострілецького підрозділу», а також вогневі групи обстрілу з мінометами, кулеметами та станковими гранатометами на автотранспорті», – повідомив він.

Крім того, стало відомо, що за рахунок перекидання сил і засобів «5-го омсбр 1-го АК ДНР» у район Докучаєвська відбувається посилення Докучаєвського угруповання противника.

Зокрема, йде перекидання різноманітних ББМ – в основному БМП-1\2 (10 одиниць) і МТ-ЛБ (5-6 одиниць). Зафіксовано перекидання як мінімум 4-х танків трейлерами з Луганська на Лутугине.

Нагадаємо, вчора в Мінську відбулися переговори Тристоронньої контактної групи. Сторони домовилася відкрити КПВВ у Золотому до 23 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: