У Генштабі назвали причину активізації терористів на Донбасі

Читать на русском
Бойовики збільшили кількість обстрілів у зоні АТО перед зустріччю в Мінську Тристоронньої контактної групи, яка відбудеться 9 листопада.

Бойовики збільшили кількість обстрілів у зоні АТО перед зустріччю в Мінську Тристоронньої контактної групи, яка відбудеться 9 листопада.

Про це заявив заступник начальника відділу управління зв'язків із громадськістю Генштабу Збройних сил України Владислав Волошин, передає «Слово і Діло».

За його словами, бойовики хочуть використати зустріч у Мінську, щоб натиснути на Україну.

«9 листопала відбудеться зустріч у Мінську Тристоронньої контактної групи, й завжди перед такими подіями бойовики нарощують свої обстріли, збільшують їх інтенсивність, застосовують диверсійні групи», – заявив Волошин.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО за останній місяцьПісля запровадження режиму повного припинення вогню ситуація в зоні проведення АТО трохи змінилася, але застосування важкого озброєння продовжується.

Він зазначив, що посилення обстрілів почалося після зустрічі «нормандської четвірки», яка відбулася 20 жовтня в Берліні.

«Це робиться для того, щоб здійснювати психологічний тиск на українську сторону. Адже після зустрічі в «нормандському форматі» Росію примусили піти на певні поступки», – пояснив Волошин.

Нагадаємо, впродовж дня зафіксовано 22 випадки відкриття вогню терористами по позиціях Збройних сил України.

Раніше в Генштабі розповіли, кого з військових демобілізують у першу чергу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: