ЄС скликає екстрену зустріч голів МЗС через перемогу Трампа

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував очільникам МЗС ЄС провести зустріч для обговорення наслідків виборів президента США.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував скликати надзвичайну зустріч голів МЗС країн-членів Євросоюзу за результатами президентських виборів у США.

Про це повідомили в середу в МЗС ФРН, передає «Слово і Діло».

Раніше Штайнмаєр заявив, що обрання Дональда Трампа новим президентом США здійснить сильний вплив на курс зовнішньої політики щодо Європи.

США охопили масові протести проти перемоги ТрампаСполучені Штати в середу, 9 листопада, охопили масові акції протесту після того, як стало відомо, що за підсумками виборів переміг кандидат від республіканців Дональд Трамп.

«Трамп висловив багато критики не лише на адресу Європи, але й на адресу самої Німеччини. Я думаю, ми маємо виходити з того, що зовнішня політика щодо нас найближчим часом стане набагато менш передбачуваною», – сказав Штайнмаєр.

«Підсумки виборів відрізняються від тих, які хотіли би бачити більшість німців, однак, безумовно, ми маємо поважати ці результати», – додав міністр.

Обрання Трампа президентом США викликало неоднозначну реакцію не лише в Німеччині. Президент Франції Франсуа Олланд, привітавши Трампа з перемогою на виборах, наголосив, що його обрання «відкриває новий період невизначеності».

Нагадаємо, що Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у США й запросив відвідати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: