Порошенко привітав Трампа та запросив його в Україну

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у США.

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у США.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням президентом Сполучених Штатів і дружній американський народ із демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останнього моменту не знає результатів виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували та пропагували наші надійні й стратегічні американські партнери та друзі», – сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що разом із перемогоюновий президент США бере на себе й відповідальність за глобальне лідерство Сполучених Штатів Америки в демократичному світі.

Як американці відреагували на перемогу Трампа. Фото«Слово і Діло» зібрало фотографії зі Сполучених Штатів Америки після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.

Президент зазначив, що цінує підтримку України політичними силами американського держави, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу й Сенату, президентом і адміністрацією.

Порошенко сподівається на продовження цієї підтримки США в двох важливих сферах – у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу та незалежність, відновлення суверенітету й територіальної цілісності, а також сприянні в реалізації масштабних реформ у різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони й безпеки.

Президент України зазначив, що ці елементи українсько-американської двосторонньої взаємодії, почуття плеча та рішучої підтримки у зміцненні міжнародної солідарності покликані й надалі бути основоположними в нашому стратегічному партнерстві. Він також розраховує, що найближчим часом буде відновлено роботу Комісії стратегічного партнерства.

Порошенко також запросив новообраного президента США Дональда Трампа відвідати Україну.

Як повідомлялося раніше, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп отримав 288 голосів виборників. При цьому його головна суперниця Гілларі Клінтон уже визнала свою поразку.

Обраний президент традиційно складе присягу й вступить на посаду 20 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: