США охопили масові протести проти перемоги Трампа

Читать на русском

Сполучені Штати в середу, 9 листопада, охопили масові акції протесту після того, як стало відомо, що за підсумками виборів переміг кандидат від республіканців Дональд Трамп.

У США громадяни, протестуючи проти перемоги на президентських виборах республіканця Дональда Трампа, масово вийшли на вулиці, вони розбивають вітрини та підпалюють шини.

Про це повідомляє USA Today, передає «Слово і Діло».

«У Портленді понад 100 протестувальників перекрили рух транспорту перед державним університетом. Смітники поставили посеред дороги, заблокувавши поїзд. Мітингувальники скандували: «Наші вулиці! Наші вулиці!» та «Це не мій президент». Протестувальники також масово вийшли на вулиці в Сіетлі», – інформує видання.

Також на вулиці вийшли студенти Каліфорнійського та Колумбійського університетів, висловлюючи свою незгоду з результатами виборів.

понад тисяча людей зібралися біля Білого дому до того, як результати були оголошені, виступаючи проти кандидатури Трампа.

Також у штаті Каліфорнія після оголошення результатів президентських виборів почалися акції протесту. Натовпи людей скандують «Не наш президент!». У містах почалися підпали.

Протестні марші пройшли в багатьох інших великих містах, серед яких Окленд, Лос-Анджелес і Нью-Йорк.

Нагадаємо, що після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки деякі фанати його суперниці Гілларі Клінтон влаштували заворушення на вулицях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: