Президент пояснив, із чим пов'язана затримка з безвізовим режимом

Читать на русском
Європейський Союз не поспішає надавати Україні безвізовий режим не з вини Києва, переконаний Президент Петро Порошенко.
Петро ПорошенкоФото: censor.net.ua

Зволікання з наданням Україні безвізового режиму з Європейським Союзом викликане не невдоволенням діями Києва, а налагодженням механізму його призупинки.

Впевненість у цьому висловив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з пресою під час робочого візиту в Любляну, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Президент ЄП, лідери й фракції ЄП чітко заявили про велику підтримку України в цьому питанні, й затримка пов'язана з так званим механізмом призупинення безвізових режимів», –заявив він.

При цьому Глава держави наголосив, що Київ усе від нього залежне зробив.

Безвізове питання з ЄС все-таки можуть розглянути вчасноПитання про надання Україні безвізового режиму може бути внесений до порядку денного Європарламенту після тристоронніх консультацій в ЄС 7 листопада.

«Чітко наполягаю, що Україна зробила все, що повинна була зробити, від України більше нічого не залежить ... Я б дуже просив, щоб у цьому процесі Україну підтримали як усередині, так і за її межами», – додав Порошенко.

Як відомо, раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій запевняв, що Україна отримає безвізовий режим з ЄС до річниці Революції Гідності.

Тим часом, як з'ясували журналісти, поки на порядку денному листопадової сесії Європарламенту питання скасування віз для українців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: