Безвізове питання з ЄС все-таки можуть розглянути вчасно

Читать на русском
Питання про надання Україні безвізового режиму може бути внесений до порядку денного Європарламенту після тристоронніх консультацій в ЄС 7 листопада.

Питання про запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС може бути внесене до порядку денного за кілька днів до пленарного сесії.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передає «Слово і Діло».

«Відсутність на нинішньому етапі цього питання в порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що воно не буде розглянуте у визначені часові рамки. Слід розуміти, що порядок – це живий документ. Остаточний вигляд вона набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до неї додаються питання, щодо яких були досягнуті політичні домовленості в останній момент», – повідомив Єлісєєв.

За його словами, вкрай важливою є наявність з боку Європейського Союзу політичної волі ухвалити відповідне рішення.

Він нагадав, що підтримку «безвізу» для України підтвердив президент Європарламенту Мартін Шульц під час останніх контактів із Президентом України.

Тиждень тому Петро Порошенко заявив, що документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані та ратифіковані Європарламентом до 24 листопада.

Громадська організація «Європа без бар'єрів» повідомила, що безвізовий режим між Україною та ЄС наприкінці листопада є малоймовірним через технічні процедури в європейських інституціях.

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Україна виконала всі критерії для «безвізу».

31 жовтня стало відомо, що в порядку денному Європарламенту на листопад немає питання про скасування віз для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: