У НАЗК визначили, як перевірятимуть подання е-декларацій

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції визначило процедуру перевірки факту подання декларацій до реєстру.

Національне агентство з питань запобігання корупції визначило процедуру перевірки факту подання декларацій до Єдиного державного реєстру.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає «Слово і Діло».

У НАЗК уточнюють, що така перевірка проводиться протягом 10 робочих днів від граничної дати подання щорічних декларацій, а декларації суб’єктів декларування, які припиняють діяльність, – упродовж п’яти робочих днів із дня такого припинення, декларації претендентів на посади – до призначення або обрання особи на посаду.

В Агентстві повідомляють, що в разі встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій відповідальний підрозділ (особа) органу, в якому працюють (працювали) суб’єкти декларування, повідомляє про це НАЗК упродовж трьох робочих днів із дня виявлення такого факту, повідомлення надсилається на адресу електронної пошти, зазначену на офіційному сайті Агентства, та засобами поштового зв’язку.

Виправлені декларації: що змінили українські чиновники«Слово і Діло» зібрало найцікавіші зміни, які були внесені українськими чиновниками до виправлених декларацій.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, – Президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців.

За даними Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб. Протягом семи днів до поданих електронних декларацій могли внести уточнення.

Відповідно до раніше опублікованого алгоритму дій НАЗК, із 31 жовтня Агентство розпочинає оцінку декларацій, зокрема на правильність та повноту заповнення, своєчасність подання.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України закликає співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції якомога швидше почати перевірку е-декларацій чиновників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: