НАБУ закликає НАПК якнайшвидше почати перевірку е-декларацій

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України закликає співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції почати перевірку е-декларацій.

Національне антикорупційне бюро України закликає співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції швидше почати перевірку е-декларацій чиновників.

Про це на відкритій антикорупційної дискусії заявив глава НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

«Наскільки мені відомо, ресурсів у НАПК, що повноцінно розпочати цю роботу, немає. Ми пропонували нашим колегам створити їм робочі місця. У нас в НАБУ вони зможуть мати доступ до баз даних - це фіскальна служба, бази Мін'юсту, автомобільні бази і так далі», - зауважив Ситник.

Слово про декларації. Колонка Віктора ТрегубоваЕлектронне декларування – одна з найпрогресивніших антикорупційних ініціатив у світі, яка принесла Україні як репутаційні мінуси, так і плюси, вважає журналіст, блогер Віктор Трегубов.

Він також підкреслив, що не можна відкладати повірку е-декларацій.

«Я десятий раз звертаюся до колег з НАПК, тому що вони кудись зникають. Якщо вам цікаво, звичайно, то ми для вас місця створили, і 10-15 працівників НАПК можуть сісти і почати перевірку», - додав Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в НАПК розраховують на перші кримінальні справи по е-деклараціям в січні 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: