У НАЗК розповіли, коли варто очікувати кримінальних проваджень за е-деклараціями

Читать на русском
У Національному агентстві з питань запобігання корупції назвали приблизну дату порушення кримінальних проваджень за е-деклараціями.
Руслан Радецький

Перших кримінальних проваджень за заповненими українськими чиновниками електронними деклараціями не слід очікувати раніше ніж у січні 2017 року.

Про це заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

За його словами, перевірка електронних декларацій чиновників відбуватиметься в кілька етапів. Радецький заявив, що після 30 жовтня члени НАЗК протягом тижня перевірятимуть своєчасність подання електронних декларацій українськими чиновниками. Після цього вони візьмуться за перевірку повноти декларацій, під час якої в тому числі буде перевірятися спосіб життя декларантів.

Хто в Раді найбідніший? Нардепи з найскромнішими деклараціямиПоки суспільство обговорює декларації депутатів-мільйонерів, «Слово і Діло» вирішило дізнатися, хто в парламенті живе найбідніше.

Якщо під час перевірки буде виявлено адміністративне правопорушення, то Агентство передасть відповідні протоколи до суду, а якщо корупційне кримінальне правопорушення – до Національного антикорупційного бюро або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, раніше в НАЗК нагадали, що ще троє нардепів не подали е-декларації. А в Держспецзв'язку розповіли, скільки декларацій слід очікувати в наступному етапі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: