Відповідальність Новинського: хто готовий підтримати зняття недоторканності з нардепа

Читать на русском
Слово і Діло вирішило зробити огляд обіцянок українських політиків у зв'язку з поданням щодо зняття недоторканності з нардепа Вадима Новинського.
Вадим Новинський і колеги з «Опозиційного блоку»

7 листопада народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Вадим Новинський заявив, що повернеться в Україну у вівторок, хоча раніше обіцяв зробити це в понеділок. В принципі, це не перше й не останнє порушене ним слово.

Вадим НовинськийНародний депутат України
Новинський заявив, що не втече з УкраїниСказано 1 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Так, 1 вересня на тлі чуток про можливе зняття з Новинського недоторканності він заявив про те, що не втече з України. Щоправда, вже за два місяці, 5 листопада, полетів у Грецію. Тим не менш ця обіцянка депутата поки що перебуває в процесі виконання.

Того ж 1 вересня позафракційний народний депутат Юрій Левченко пообіцяв підтримати подання за зняття недоторканності з нардепа Новинського.

Своєю чергою, член фракції «Народного фронту» Андрій Тетерук заявив, що його політична сила повним складом проголосує за зняття недоторканності з Новинського, якщо в Генеральної прокуратури будуть докази його провини.

Такі самі обіцянки дали депутати Іван Крулько та Олексій Гончаренко, щоправда, вже щодо своїх фракцій – «Батьківщини» та «Блоку Петра Порошенка» відповідно.

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв також підтримав своїх колег і пообіцяв проголосувати за зняття недоторканності з Новинського.

Крім того, взяли на себе зобов'язання підтримати зняття недоторканності з «опоблоківця» наступні депутати: Остап Еднак, Юрій Береза ​​та Ігор Мосійчук.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, отримавши подання на зняття недоторканності з Новинського, відразу ж направив його до комітету, після чого додав, що наполягатиме на розгляді іншого подання – про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Варто зазначити, 2 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що найближчим часом планує подати до парламенту подання про притягнення до відповідальності нардепів за підозрою в державній зраді. Так, одним із таких подань є зняття недоторканності з Новинського, а до цього генпрокурор анонсував такий документ щодо іншого нардепа – Миколи Скорика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: